11 Mayıs 2009 Pazartesi

PASTACI KREMASI (CREAM PASTRY)

Ara kreması olarak genelde pastacı kremasını kullanıyorum.. Sade yada çikolatalı olarak yapılabiliniyor. Sade krema tarifini gönderiyorum. Çikolatalı krema yapmak için ise sade tarife eritilmiş 150 gr bitter çikolata eklemek yeterli oluyor.

Malzemeler
  • 500 ml süt
  • 115 gr şeker
  • 60 gr un
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 55 gr tereyağ
  • 200 gr çırpılmış krema
  • 1 tutam vanilya konsantresi
  • 1 tutam tuz

Sütün 3/2 si bir tencerede ısıtılır. Başka bir kapta şeker yumurta çırpılır geri kalan süt ilave edilir çırpmaya devam ederken un ilave edilir.Kaynayan süt te karışıma yavaş yavaş eklenir. Tüm malzeme ocağa alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Başka bir kaba alınır ve üzeri kapalı olarak buzdolabında soğutulur.

İyice soğuyan muhallebi mikserle çırpılır ve ayrıca çırpılmış krema ile karıştırılır.

Hiç yorum yok: