12 Mayıs 2009 Salı

BRİOCHE


Bu aralar çok tatlı gittik ama şiddetle tavsiye edebileceğim bir ekmek tarifi ile tatlıya biraz ara vermek istiyorum.Brioche bir fransız ekmeği imiş... Ben bu enfes tatla maalesef çok geç tanışmışım.. Ama geç oldu güç olmadı.. Hergün brioche yapıp normal ekmek almayası geliyo insanın valla :) Ama aklımda brioche midem de çok tahıllı , kepekli ekmeklere tamamlıyoruz günü malum yaz geldi :)
MALZEMELER
  • 500 gr un
  • 25 gr maya
  • 200 ml su
  • 4 adet yumurta
  • 30 gr toz şeker
  • 7 gr tuz
  • 200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)

YAPILIŞI

Maya biraz su ile açılır içine şeker ilave edilir. Un , yumurta , tereyağı , ve maya karıştırılır. Su azar azar eklenerek yoğrulur. Hamur yapışkan ve yarı akışkan bir hamur olacak. Yoğurma işleminden sonra ilk mayalandırma yapılır. Mayalanmadan sonra hamurun gazı alınır ve tepesi kukuletalı hamurlar yoğrulur. Tepside ikinci mayalandırma yapıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve süt karışımından sürülür.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.

Şekiller gerçekten resimdeki gibi oluyormuş yani kukuletalar yana doğru kayıyormuş. Bence hoş bi görüntü :))

Hiç yorum yok: