10 Mayıs 2010 Pazartesi

TEK LOKMALIK CHEESECAKE

Veee sonuncu ikramlığımız tek lokmalık cheesecake.........
Cheesecake favori tatlılarımdan biridir ama peynir tadı ağzıma gelirse asla yiyemeyeceğim tek tatlıdır.. Oyüzden kesinlikle labne peyniri kullanarak yaparım ki cheesecake labne peyniri ile yapılmazmış aslında ama ben yiyemedikten sonra başka peynir kullanmanın ne anlamı var demi ama :) Peki neden labne kullanılmaz çünkü labne peyniri sulu bir peynir olduğundan içindeki su miktarı cheesecakein pişerken çatlamasına yol açar buda hiç istenilmeyen bir durumdur.. Bende labne peynirini süzdürerek kullanma yöntemi ile cheesecakelerimi çatlatmadan pişirmeyi başarıyorum :)
Gelelim tarife

MALZEMELER :
Peynir kısmı için;
300 gr labne peyniri (suyu süzülmüş olarak)
75 gr. toz şeker
25 gr nişasta
2 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı

Tabanı için ise ;
1/2 paket burçak bisküvi
45 gr tereyağ
30 gr badem tozu
isteğe bağlı tarçın , kakule... vs

YAPILIŞI:
Öncelikle labne peyniri tel süzgüye alınır altına kağıt havlu serirlir ve bir kaç saat boyunca suyu süzdürülür.
Daha sonra taban malzemeleri rondoda iyice karıştırılır. Pişirilecek kalıbın tabanına yayılıp kaşık yardımı ile sıkıştırılır.. Buzdolabına alınır..
Suyu süzdürülen peynir mikserle iyice çırpılır. İçine şekerin yarısı ve nişasta eklenir çırpılmaya devam edilir.. Yumurtalarda tek tek eklenir ve karışım bir yerde bekletilir.
Bu esnada yumurta beyazı mikserle hafif köpürtüldükten sonra içine kalan şeker ilave edilerek sertleşene kadar çırpılır..Elde edilen köpük peynirli karışıma ilave edilir ve spatula ile alttan üste doğru karıştırılır..
Buzdolabında beklettiğimiz bisküvilerin üzerine dökülür ve 140 derecede önceden ısıttığımız fırında sıcak su dolu bir kap ile birlikte 60-70 dakika pişirilir... Pişme işlemi bitince cheesecake fırından hemen çıkarılmaz fırının kapağı aralanarak soğuması beklenir..Daha sonrada buzdolabında en az 8 saat soğutulur..
Soğuyan cheesecakein üstü istenilen sosla süslenip servis yapılır..

Ben cheesecakei hazırladıktan sonra küçük yuvarlak bir kalıpla kesip renkli kağıtların içinde sundum ve gerçekten tek lokmada bittiler..... :)

Ayrıca tek lokmalık cheesecakelerimi sevgili eya'nın ev sahipliğini yaptığı eya'da cheesecake şöleni etkinliğine gönderiyorum.. Başarılar...

Hiç yorum yok: