24 Mart 2009 Salı

ÇİKOLATALI KALPLER


Bu aralar hayat benim için çok hızlı gelişiyor. Yaptığım bi değişiklikte spora başlamak oldu. Gittiğim spor salonu yeni açıldı ve bende onlara açılış hediyesi olarak bu şirin zencefilli hemde çikolatalı kalpleri götürdüm. Bütün bir gece çalışmamın sonucunda hediyeyi alan koçumun yüzündeki ifadeyi görmek tüm yorgunluğumu aldı...

Bu kurabiyeleri deneyip yediğinizde sizlerinde yüzünde bir tebessüm oluşturabilirsem ne mutlu bana.

MALZEMELER
  • 500 gr un
  • 300 gr tereyağ (soğuk olmalı)
  • 200 gr pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
Bütün kuru malzemeyi bir kaba eliyoruz. İçine soğuk tereyağını küp küp doğruyoruz ve parmak uçları ile karıştırarak hamura tereyağını yediriyoruz. Bu karışıma yumurtaları da ekleyip çok yoğurmamak kaydıyla bir hamur oluşturuyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
Dolaptan çıkardıktan sonra merdane ile açıp istediğimiz kalıpla kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kalıpla kestiğimiz kurabiyeleri yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkarınca hemen tepsiden almamız gerekiyor.Çünkü sıcak olan tepside kurabiyeler pişmeye devam edecektir. Buda kurabiyenin gevrek olmasını engeller.
Bu kurabiyeleri isterseniz sade olarak sunabileceğiniz gibi üzerini yazı şekeri ile de süsleyebilirsiniz. Ağzı kapalı bir kavanozda bir ay boyunca tazeliğini koruyacaktır. Ben genelde küçük şekillerde pişirip türk kahvesi yanında sunmayı çok seviyorum.

Fakat bu sefer hediye olarak götüreceğim için biraz süslemek istedim. Kurabiyelerim soğuyunca yarısını bean marie usulu erittiğim bitter çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerinde soğumaya bıraktım.Çikolata ile de uyumu bir harika oldu. Şiddetle tavsiye ederim.

Afiyet olsun.........




3 yorum:

Kurabiyeci dedi ki...

Çok nefis görünüyorlar.ellerinize sağlık.Bir dahaki blog toplantısını mutlaka size de haber vereceğim.Ben de beklerim.

Annesinin İki Tanesi ARDA ve Berk dedi ki...

Edacım senin butun pastalarını,böreklerini ve çöreklerini cok basarılı buluyorum.. fakat bu cikolatalı kalpleri tek geciyorum ben ... ahh bırde su çikolatalı şeker parenınde tarıfını alalım senden ...

eda'lı tatlar dedi ki...

Elifçim en kısa zamanda sana özel kakaolu şekerpare yapılacak ve buraya eklenicek tabi şekerparelerde sana gelicek..

Hülya ablacım göstermiş olduğun ilgiye çok teşekkür ederim. Gerçekten en ufak bi sorunda yanımda olucağını bana hissettirdin..